Kategorier
Kroppsspråk

Det är bevisat – Kvinnor föredrar män med stora…pupiller

När kvinnor närmar sig sin mest fertila period under månaden har undersökningar visat att hon är som mest attraherad av män med stora – ja, du gissade rätt- pupiller.

Forskare vid universitetet i Edinburgh tror att detta kan ha att göra med att stora pupiller indikerar sexuellt intresse från männens sida, att de är redo för att fortplanta sig. Storleken på pupillerna hos männen spelade nämligen ingen roll under resterande period av kvinnans menstruationscykel.

Faktorer som man tog hänsyn till i undersökningen var bland annat ålder, användande av eventuella p-piller, och längden på menstruationscykeln. Fyra dagar innan dag 13 (då kvinnan vanligtvis är som mest fertil) i menstruationscykeln blev plötsligt storleken på mäns pupiller extra attraktivt för kvinnorna.

Det är sedan länge känt att stora pupiller är en markör för sexuellt intresse. När vi ser något vi gillar blir våra pupiller större. Men de kan också bli större av andra orsaker, som till exempel i svagt ljus.

Father of the Eye - HDR

Ett svar på ”Det är bevisat – Kvinnor föredrar män med stora…pupiller”

Bra sida! Har använt flera artiklar härifrån till min essä om “hur man kan använda kroppsspråk för att få sin vilja igenom”.

Stängt för kommentering.