Kategorier
Psykologi

Så optimistiska är världens medborgare

optimistisk
Universitetet i Kansas i samarbete med Gallup utförde nyligen en undersökning gjord på 150, 000 människor i över 140 länder som gick ut på att mäta optimismen hos invånarna i olika länder runt världen.

Resultatet är överraskande. Det visar sig nämligen att trots, i alla fall ett skenbart, hot från den ekonomiska krisen, miljökatastrofer, terrorism och svininfluensan är människan överlag positivt inställd över hela världen.

Faktum är att 95 % av världens medborgare tror att de kommande fem åren i deras liv kommer bli bättre. En av psykologerna som utförde denna mätning av den globala nivån av optimism hävdar att resultatet är ett bevis på att optimism är ett universellt fenomen.

Länderna med de mest positiva invånarna hittas i Irland, Brasilien, Danmark och Nya Zeeland. Länderna som har de mest pessimistiska invånarna är Zimbabwe, Egypten, Haiti och Bulgarien.

Alla skandinaviska länder placerade sig för övrigt högt på listan. Men vann, vanligt i dessa sammanhang, gjorde alltså de ständigt glada danskarna.

En positiv syn på livet, och allmänt optimistisk inställning har i tidigare undersökningar visat sig leda till mer framgång i livet, högre livslängd, och mer varaktiga och lyckliga relationer.  Dessutom har forskning visat att en människas optimism ökar med åldern.

Källa: Newstin.com, Livessience.com