Kategorier
Manligt & kvinnligt

Kvinnor är mer attraherade av upptagna män

Cheatin´
Tjejer gillar killar som redan har en drottning

I ett känt avsnitt av tv-serien  Seinfeld satte George på sig en vigselring eftersom han var övertygad om att detta skulle dra till sig mer tjejer. Resultatet blev allt annat än lyckat, men kanske han var något på spåren trots allt.

En ansedd tidsskrift för socialpsykologiska experiment publicerade nyligen en studie i ämnet vari forskarna kommit fram till att tjejer är mycket mer intresserade av killar som befinner sig i ett förhållande.

Man delade upp singelkvinnor i två grupper och visade dem bilder på en(förmodat) attraktiv kille. Ena gruppen fick informationen att killen på bilden var upptagen, och den andra fick höra att han var singel.

59 procent av kvinnorna som trodde att killen var singel var intresserade av honom, medan hela 90 procent av kvinnorna som fått informationen att han var upptagen fattade tycke för killen.

Av detta kan man dra många slutsatser. De i undersökningen tror att den största orsaken till att kvinnor är mer attraherade av upptagna män är att det visar att mannen är villig att binda sig, vilket är attraktivt för kvinnor.