Kategorier
Psykologi

Tips till bra böcker inom psykologi – litteratur till kognitiv beteendeterapi, socialpsykologi etc.

Mirrored self-misidentification
Psykologiböcker ger oss djupare självkännedeom

Många undrar över bra tips vad det gäller böcker inom psykologi, socialpsykologi, kognitiv psykologi, kognitiv beteendeterapi och så vidare.

Det släpps hela tiden massor av bra psykologiböcker på såväl svenska som engelska, och det svåra är inte att hitta dem då i princip alla böcker finns tillgängliga att köpa billigt på nätet. Det svåra är att hitta guldkornen i floden av nytt material.

Tips på bra böcker inom psykologi och var du kan köpa dem billigt online

Något av en bibel är Psychology av David G. Myers som är en djupare introduktion till det mångfacetterade ämnet psykologi. Boken tar (dock på engelska) upp underkategorier som minne, känslor, medvetandegrader, personlighetstyper, psykologiska störningar, hjärnan och mycket mera.

Introduktion till Socialpsykologi är en mycket bra grundläggande bok inom ämnet som används som kurslitteratur på flera universitet.

Socialpsykologi – en introduktion är också en mycket omfattande och spännande bok för alla som vill lära sig mer om sig själva och alla andra.

KBT i utveckling: en introduktion till kognitiv beteendeterapi är intressant läsning för dig som vill lära dig mer om man ska komma tillrätta med sina personliga problem, som stress eller fobier.

Se en lista på fler svenska och engelska psykologiböcker hos Bokus.

Claustaphobic
Kognitiv beteendeterapi används b.la. mot fobier

Har du tips på bra böcker inom psykologi, socialpsykologi eller kognitiv beteendeterapi och så vidare får du gärna lämna ett tips nedan!