Kategorier
Övrigt

Ett blogginlägg för Haiti – så kan du som bloggar hjälpa dem som drabbats

Haiti Earthquake
Jordbävningen i Haiti är en av de värsta katastroferna någonsin

Stora katastrofer brukar sällan gripa tag i mig. De är för ogripbara, för avlägsna och tenderar att försvinna någonstans i det ständiga bruset av elände. Men jordbävningen i Haiti har någonstans berört mig ovanligt mycket. Detta trots att jag egentligen inte läst artiklarna eller tittat på tv-reportagen. Det behövs inte.

Det är någonting med bilderna, rubrikerna och de förfärade rösterna i radion som svischar förbi på väg till jobbet som vittnar om en katastrof av en sällan skådad omfattning.

Jag har hittills bara bidragit genom sms-bidrag som jag hittade på Internet men vill hjälpa till på något mer vis. Min tanke är att alla som äger en blogg eller hemsida gör ett blogginlägg för Haiti där de uppmuntrar sina läsare att donera minst 50 kronor till Haiti. Detta kan göras hos till exempel Unicef genom att sms:a UNICEF till 72 900. Du har också möjligheten att donera ett valfritt belopp via Unicef på denna sida.

Om så bara en blogg följer denna uppmaning, eller bara en läsare donerar till Unicef var det värt tiden att skriva detta inlägg. De som lider är tacksamma för varje filt, varje flaska vatten, varje bit bröd de kan få.

Aftonbladet har påbörjat en bra kampanj under namnet ”En timme för Haiti” som uppmanar folk att skänka en timlön till offren för jordbävningen. ”Enligt SCB arbetar omkring fyra miljoner svenskar. Och i snitt tjänar de cirka 160 kronor i timmen. Om alla jobbar för Haiti – under en timme – innebär det 640 miljoner kronor.”

Det finns för övrigt cirka 20, 000 bloggar i Sverige, med uppskattningsvis upp till 2 miljoner regelbundna läsare. Om alla bloggar uppmanade sina läsare att skänka 50 kronor, och alla gjorde det, skulle detta innebära ytterligare ett tillskott på 100, 00000 till Haiti.

Det är förstås en utopi att så många människor skulle skänka pengar till välgörenhet, men varje hav börjar med en droppe.

Om någon har ett tips på en bra banner till en välgörenhetsorganisation(inte affiliate för guds skull) som man kan lägga upp på sin sida får ni väldigt gärna lämna tipset som kommentar nedan!