Kategorier
Manligt & kvinnligt

Detta vill vackra respektive fula kvinnor ha i en man – det finns hopp även för fula pojkar

Hoppas verkligen inte rubriken gav upphov till alltför mycket hopp hos den ensamme och mindre attraktiva mannen. Visserligen ljuger inte rubriken (om man ska tro senaste forskningen) men den utelämnade en viktig detalj. Pengar.

Undersökningar på University of Texas har visat att kvinnors attraktionsvärde också är avgörande för vad de letar efter i en potentiell partner. Kvinnor med vackra kroppar föredrar män med mycket pengar, och kvinnor med mindre attraktiva kroppar går mer på utseende när de letar efter en partner för ett längre förhållande.

Enligt andra forskare inom samma ämne utgår kvinnan först efter vad ”hon har att erbjuda” sin partner, sitt värde, sedan kalibrerar hon sina preferenser baserat på sina egna tillgångar.

Vad kvinnor söker i allmänhet hos män enligt dessa forskare är:

  • Bra gener som visar sig i mannens fysiska status.
  • Resurser, dvs pengar, hus, bilar, etc.
  • Villigheten hos mannen att skaffa barn, och hur bra han är med barn.
  • Lojalitet och hänggivenhet, förmågan att binda sig till sin partner.

Ju vackrare kvinnan upplevs är ju mer kräsen är hon i sitt val av partner, och ju mindre vacker hon är ju mer benägen är hon att göra avkall på ett eller flera av de ovanstående ”kraven”.

Källa: Evolution and human behaviour, volume 21, issue 1, och Science Daily.

3 svar på ”Detta vill vackra respektive fula kvinnor ha i en man – det finns hopp även för fula pojkar”

Personligen tycker jag att vad som är vackert eller inte finns i betraktarens öga. En kvinna som media anser ha “mindre attraktiv kropp”, kanske en man verkligen attraheras av.
Vi har blivit sinnesrubbade av media och fått en bild av vad som är vackert och vad som är fult.

Den som kan se skönhet i allt är en vacker människa.

Precis Sofia, håller med allt du skriver. Median tjänar pengar på att folk mår dåligt. Köp den här så blir du fin och kommer att lyckas t.ex.:)

Jag blir ganska upprörd när jag läser denna, enligt mig anser jag att det som nämns i artikeln endast är de typiska exempel på ytliga egenskaper som en kvinna söker, men det behöver nödvändigtvis inte betyda att man blir mer kär för det. Den riktiga kärleken hittar man hos en person där man av någon anledning känner att det bara klickar, han kan vara otroligt omtänksam och väldigt genuint snäll och trevlig vilket ofta är det som skapar kärlek, inte hur mycket pengar en man har. Därmed anser Jag att denna artikel är missvisande för vad skribenten förmedlar är med andra ord att om du är ytlig och kräsen så är du snygg och om du är kär i någon utan pengar och status så är du ful. Du kan ej anta att alla måste följa den där listan för att klassas som snygga eftersom alla söker olika saker hos en partner, oberoende hur snygg man är

Stängt för kommentering.