Vårt tips: sluta grubbla börja leva med hjälp av denna briljanta bok!

Detta vill vackra respektive fula kvinnor ha i en man – det finns hopp även för fula pojkar

Hoppas verkligen inte rubriken gav upphov till alltför mycket hopp hos den ensamme och mindre attraktiva mannen. Visserligen ljuger inte rubriken (om man ska tro senaste forskningen) men den utelämnade en viktig detalj. Pengar.

Undersökningar på University of Texas har visat att kvinnors attraktionsvärde också är avgörande för vad de letar efter i en potentiell partner. Kvinnor med vackra kroppar föredrar män med mycket pengar, och kvinnor med mindre attraktiva kroppar går mer på utseende när de letar efter en partner för ett längre förhållande.

Enligt andra forskare inom samma ämne utgår kvinnan först efter vad ”hon har att erbjuda” sin partner, sitt värde, sedan kalibrerar hon sina preferenser baserat på sina egna tillgångar.

Vad kvinnor söker i allmänhet hos män enligt dessa forskare är:

  • Bra gener som visar sig i mannens fysiska status.
  • Resurser, dvs pengar, hus, bilar, etc.
  • Villigheten hos mannen att skaffa barn, och hur bra han är med barn.
  • Lojalitet och hänggivenhet, förmågan att binda sig till sin partner.

Ju vackrare kvinnan upplevs är ju mer kräsen är hon i sitt val av partner, och ju mindre vacker hon är ju mer benägen är hon att göra avkall på ett eller flera av de ovanstående ”kraven”.

Källa: Evolution and human behaviour, volume 21, issue 1, och Science Daily.

Etiketter: , ,
2 comments

2 kommentarer … add one

  • Personligen tycker jag att vad som är vackert eller inte finns i betraktarens öga. En kvinna som media anser ha ”mindre attraktiv kropp”, kanske en man verkligen attraheras av.
    Vi har blivit sinnesrubbade av media och fått en bild av vad som är vackert och vad som är fult.

    Den som kan se skönhet i allt är en vacker människa.

  • Precis Sofia, håller med allt du skriver. Median tjänar pengar på att folk mår dåligt. Köp den här så blir du fin och kommer att lyckas t.ex.:)

Gör din åsikt hörd