Kategorier
Märkligt

Tänker du som en psykopat? Testa dig själv eller din blinddejt…

Från filmen Psycho
Från filmen Psycho

Det är omöjligt att avgöra hur effektivt detta test är, eller om det egentligen är en “råttan i pizzan”, men det fungerar alltid bra för att liva upp tråkiga partys om inte annat!

Det sägs att en amerikansk psykolog skapade nedanstående test för att avgöra om de som satt i fängelse, till exempel seriemördare, resonerade som psykopater.

Psykopattestet

En kvinna träffar en okänd man på sin mors begravning, och det är kärlek vid första ögonkastet. Han är allt hon någonsin önskat sig i en man. Men i sin förtjusning glömmer hon bort att fråga efter mannens telefonnummer, och eftersom hon inte ens vet mannens namn får hon inte tag i honom efter begravningen. Ett par dagar senare dödar hon sin syster. Frågan är då: varför dödade hon sin syster? Vad var hennes motiv?

Ta din tid på dig och kom upp med ett svar innan du tittar på svaret längre ned på sidan.

Svaret på Psykopattestet

Enligt testet ska då någon som tänker och resonerar som en psykopat direkt ha kommit på det rätta svaret. Hon dödade helt enkelt sin syster i förhoppningen om att mannen skulle dyka upp på systerns begravning. Han närvarade ju trots allt på hennes mors begravning…

Detta är ett helt givet svar på frågan om man tänker efter. I alla fall med en psykopats logik…

Definitionen av psykopati är för övrigt en personlighetsstörning vars grundläggande drag är en brist av våra mest fundamentala sociala känslor, som till exempel empati och förmågan att känna medkänsla med en annan människa.

14 svar på ”Tänker du som en psykopat? Testa dig själv eller din blinddejt…”

det är synd att man ibland har sådana tankar..
men sådana folk finns över allt fråga mig jag har många upplevelser om det…
nåväl smart tänkat ut av psykopat…

om man vill blir en seriemördare då ska man att planera på hur och var och vad som kan hända och alltid ha en plan b alltid då brukar de funka men då måste du tänka och tänka som inte tar 1 dag att planera .

och alltid veta vad dom kan göra

Tak for en interessant blog

svaren var lätt

Psykopat eller inte, det handlar om rational choice dvs att människan gör rationella val utifrån de förutsättningar denne har för att göra något möjligt. I det här fallet var det rationellt för kvinnan att begå mord för att komma i kontakt med manen. Men bara för att man förstår varför så handlar det inte om att man själv är psykopat. Det handlar mer om att man har en förmåga att känna empati även med de värsta brottslingarna. Det är detta som gör oss mänskliga kan jag tycka.

Är nog många som frågar sig “Tänker jag som en psykopat”. 🙂

Att komma på det svaret var ganska lätt; självklart egentligen. Det var ju en kort historia med bara några få faktorer. Del 1: träffa en man på en begravning. Del 2: orsaka en ny begravning (man tänker ju genast på begravning eftersom det i det första fallet var en död släkting som begravdes, och nu är det en ny död släkting). Inte svårt att koppla ihop.

Det visar nog inte att man tänker som en psykopat, utan att man tänker som en psykolog. Man förstår hur psykologen har tänkt när han satte ihop berättelsen.

Eller att man tänker som en mordkommisarie… 🙂

Jag fick för mig att hon dödade hennes syster eftersom mannen var hennes pappa. Hon ville nog inte ha med systern att göra med, pappan kanske redan var inne på systern. Vet inte om mina tankar är sjukare eller bara fantasifulla…

Någon som inte klarade det? Ärligt talat kan jag få mordtankar mm utan att det stör mig alls, eller rättare sagt jag har blivit avtrubbad :/

Tack och lov hade jag inte en tanke på det svaret utan tänkte mig något helt annat. Nämligen att hon hittade mannen i säng med sin syster och blev fruktansvart svartsjuk (efter att hon redogjort för systern att hon vara attraherad av honom). Det är ju självklart också fruktansvärt illa men då hade hon i a f en enledning att vara upprörd på systern…
Jag är i a f ingen psykopat…

Men är inte den som skrivit detta en psykopat då också?

men om man tror att det är för att syrran är gift med mannen. Jag menar hon glömde ju fråga om telefonnummret varför skulle hon fråga om han är gift?

Stängt för kommentering.