Kategorier
Manligt & kvinnligt

Kvinnor attraheras av roliga män

Att kvinnor attraheras av män som kan få dem att skratta är ingen nyhet direkt. Det handlar dock endast inte om att dessa killars humor får tjejerna att må bra, att de helt enkelt vill bli underhållna i en grå vardag.

Den stora orsaken till att kvinnor sätter så stor vikt till killars humor är att humor är en markör för intelligens. Alla uppfattar helt enkelt en humoristisk människa som smartare än genomsnittet, och mer pålitlig. Att kvinnor värdesätter intelligens högt är inte konstigt, då högt IQ evolutionär synvinkel gör mannen bättre rustad att tillhandahålla resurser för sin familj.

Psykologer vid Northumbria University i Storbritannien genomförde nyligen en undersökning som visade att kontaktannonser som var roliga till sin natur var bra mycket mer effektiva att locka till sig intresserade kvinnor än de som bara radade upp fakta.

De poängterar dock att för att mäns attraktionskraft skall stärkas av deras humor är det viktigt att de är genuint roliga, och inte bara krystar fram vitsar. Män lägger för övrigt inte lika stor vikt vid humor när de letar efter en partner. Eller som en av psykologerna som utförde undersökningen uttryckte det: “Kvinnor letar efter någon som kan få dem att skratta, män letar snarare efter en kvinna som kan skratta åt deras skämt”.